Teaterskolor i Stockholm

Många är de som drömmer om att kunna livnära sig inom teater eller skådespeleri. För många stannar det endast som en dröm men för de som verkligen vill komma in i branschen finns det några fina och bra skolor att söka till i Stockholm. Att arbeta inom teater kan vara allt ifrån att vara med i pjäser eller till att vara arbetande bakom scenen. I en bransch där tre av fyra som utbildar sig inom ämnet aldrig kommer kunna livnära sig på teater är det viktigt att sticka ut och ha en bra skola i bagaget för att få jobberbjudanden.

Finns flera skolor att välja mellan

SvenskateaternStockholm är Sveriges huvudstad och huserar en del av Sveriges teaterskolor. Calle Flygare Teaterskola är den äldsta privatägda teaterskolan i Stockholm och tillhör de skolor som är mest välkända inom sin gren. Utbildningarna har skett sen år 1940 och de anställda som undervisar arbetar även fortfarande i branschen parallellt med sitt jobb som lärare. Detta gör att undervisningen på skolan hålls levande och nytänkande samtidigt som skolan har många olika kurser inom teater att erbjuda. En annan teaterskola i Stockholm är Stockholms Elementära Teaterskola vars förkortning är S.E.T som är studiemedelsberättigat och erbjuder en kurs på ett år som är under statlig uppsyn. Efter studierna kan du även få möjlighet att praktisera på Teater Almas Ensemble och därmed kunna bevisa vad du precis har lärt dig. Sen 1996 har skolan undervisat elever och närvaro samt arbetsdisciplin håller skolan väldigt hårt på och det ses som en avgörande faktor för att lyckas. Du som intresserar dig av foto och konserter är Fotografiska muséet ett måste att besöka speciellt nu när fotografiska muséet förnyar sig. Muséet tar endast betalt i kort och inte kontant samt att Fotografiskas restaurang har en nyöppning den 18 augusti. För den som känner att de vill satsa mer på skådespelarkarriären och även vara förberedd för den internationella publiken så finns Actors Studio Stockholm som erbjuder skådespelarkurser i både svenska och engelska.

Internationellt eller nationellt

Teater är ett ämne som många intresserar sig av men där det är såpass många som är i samma bransch att du som person måste sticka ut eller vara riktigt bra för att kunna få jobb. När det är många som vill åt samma håll är det även en viktig del att besitta kunskap och veta hur du ska få fram dina känslor och formuleringar på ett sätt som gynnar din karriär. Med rätt skola och utbildning kan du få fler arbetsgivare från teaterbranschen att få upp ögonen för dig därför är det bra att veta vilka skolor som finns därute. Du kan välja mellan att antingen rikta in dig på ren teater eller att dra dig mer åt skådespelarhållet där du kan förberedda dig både för den nationella samt internationella scenen. Detta gynnar din framtida karriär om du vill flytta och bo utomlands samt kunna överleva på teater och skådespeleri.

midnightcity